Båt og Motor AS er en familiedrevet bedrift og butikk i Rypefjord, like utenfor Hammerfest. Vi ble grunnlagt i 1975 av den drevne og iherdige gründeren vår, Odd Henriksen. Over årene har vi vokst til å bli en vesentlig bedrift i Hammerfest, både som støttespiller til industri og som et handelspunkt for båt, scooter og fiskeinteresserte. Vi har omtrent 11 ansatte som er eksperter på sine felt, og som alle bidrar til å gjøre Båt og Motor AS til en bedrift vi er stolte over.

 

Her er bare noe av det du finner på Båt og Motor AS

  • Butikk for båter, båtmotorer og snøscootere samt utstyr til disse, alle i kjente merker

  • Butikk med utstyr til både fritids- og arbeidsbruk, spesielt stort utvalg av både fritids-, og arbeidsklær og sko

  • Et bredt utvalg av fiskeutstyr både til sjø, elv og vannfiske

  • Småbåthavn og punkt for tanking av drivstoff til små-, og lettbåter

  • Verksted til reperasjoner og vedlikehold av skutere, båter og båtmotorer

  • Kvalifisert personale til PE-rør, stål og sveising


Det var en gang en fjording...

Sommern 1975 startet jeg bedriften: Båt og Motorsenteret, i kjellern til mitt nybygde hus i Rypefjord.
Det var ikke så godt om plass, så gressplen utenfor huset ble til utstillingsvindu før båter og motorer. Garasjen måtte bruktessom garnlager. Virksomheten var til stor del fokusert på fisket utenfor kysten av vest-Finnmark, og to år etter oppstart kjøpte jeg min første symaskin før fiskegarn.  Ønsket mitt var at Båt og Motorsentret skulle være ett bærende element i den lokale fiskeindustriens fremtid. Vi følte meget stort ansvar og takknemlighet overfør kundene. Men fiskeindustriens konjunktur svingte sterkt, og jeg kjennte at Båt og Motorsenteretmåtte få flere bein å stå på. Etterhvert ble derfor påhengsmotorer, fritidsbåter, snøscootrer og motorsykler en viktig del i virksomheten.
Men det stoppet ikke der. Båt og Motor har fortsatt å utvikle seg til å blant annet inkludere PE-rør, jern, stål og hydraulikk.

I dag heter vi Båt og Motor AS.
Bedriften har vokst sakte men sikkert. Mine ansatte er nøkkelpersonell som har har skaffet seg spisskompetanse innen en mengde forskjellige bransjer og fagfelt.
Vi er nå 12-14 personer som jobber her. Hver og en av oss kjenner samme ansvar og takknemlighet overfør våres kunder. Akkurat som jeg gjorde den gangen før 40 år siden når alt begynte. Du som kunde skal få all hjelp og service du forventer deg, og mere til, hos oss på Båt og Motor AS.

   - Odd Henriksen, grunder.